Egyike a vágyott mondatoknak, amiket az ember a párkapcsolatában hallani szeretne: Meg szeretnélek érteni! Egymás megértése az egyik legfontosabb dolog. Ha elkezdtek foglalkozni a másik mély megértésével, akkor a kapcsolatotok csillaga felfelé fog ívelni.

Néha nem tudjuk, hogy hogyan értsük meg a másikat, és el kell fogadnunk, hogy teljesen sosem fogjuk. De ez egyáltalán nem baj. Nem baj, ha van a partnerünkben egy kis misztikum, ami mindig kifürkészhetetlen marad, de a társunk feltérképezése – ha csak részletesen is – elengedhetetlen egy jó kapcsolat fenntartásához.

Töltsünk több időt a partnerünkkel

Ha ki akarjuk ismerni a partnerünk pszichéjét, akkor nyilvánvalóan több időt kell vele töltenünk. Ez alatt az együtt töltött idő alatt sok rejtett titkot fogunk felfedezni róla, ami könnyebbé teszi majd a megismerést. Együtt töltött idő nélkül nem érhetjük el a célunkat.

5 tipp, hogy hogyan értsd meg jobban a párodat!

Fókuszáljunk a partnerünkre, de ne kételkedjünk

Ha a partnerünkre fókuszálunk, akkor az azt jelenti, hogy nagy helye van a szívünkben. A procedúra lényege, hogy semmi másra nem figyelsz, csak rá. Fókuszálj az érzelmeire őszintén, ne kételkedve.

Kedves kérdezősködés

A párkapcsolati problémák abból is adódhatnak, hogy nem kérdezünk eleget. Elképzelhető, hogy partnerünk azt várja, hogy kérdezzünk tőle, és zokon veszi, ha nem tesszük. Ne féljünk kérdezni.
Segíthetek neked?
Kedvesem, mit szeretnél?
Mit fogunk csinálni?

Engedély

Az engedély bemutatja partnerünk akaratát és annak fontosságát. Ha kellőképpen meg akarjuk ismerni a partnerünket, kérjük az engedélyét. A kapott válaszból hamar kiismerhetjük a természetét.

Feltétel nélküli szeretet

A feltételes szeretet árthat, mert a feltételek elvesznek a kapcsolatból. Ellenben a feltétel nélküli szeretet erőt áraszt, és segít a harmonizálásban.