Köszönöm az érdeklődését!

Azzal, hogy itt van, máris segített, hiszen hall azokról a gyerekekről és óvónőkről, akik láthatatlanok a mindennapokban.

250.000 gyerek él mélyszegénységben, ebből 46.000 gyerek van, akit elérünk az “Örökbe Fogadok Egy Ovit” mozgalommal.

6000 magánszemély és 200 vállalat döntött úgy, hogy segít. Van, aki évente 1-2 alkalommal küld egy doboz számára már felesleges, de jó minőségű ruhát, cipőt, játékot, kreatív eszközöket az “ovijukba”. És van olyan vállalat, amelyik közvetlenül szállít tisztálkodószereket, eü. papírt, fogkefét, stb. az óvodákba, gyerekházakba, stb.

Ön is segíthet – ráadásul egy fillérjébe sem kerül.

Fontos: mi semmit sem gyűjtünk, tárolunk, szállítunk, így teljesen transzparens, korrupció mentes az adományozás. Nem “párolog el” egy része a jó szándékkal küldött csomagoknak.

A személyi jövedelemadója 1+1%-át minden évben felajánlhatja civil szervezeteknek (1%) és egyházaknak (1%). Azaz utasíthatja a kormányt, hogy mire költse az Ön által befizetet adó egy pici részét.

2408 – a szeretet száma

Irányítsa az “egyházi 1%”-ot az Ökumenikus Egyház 2408 technikai számára, és ezzel az Örökbe Fogadok Egy Ovit mozgalom működését támogatja. 

Minden egyes forinttal egyel közelebb kerülünk ahhoz, hogy a 46.000 támogatott gyerekből 50.000, majd 100.000 és végül akár 250.000 legyen. Ebben az Ön 1%-a is komoly segítséget jelent.

Hogyan tud rendelkezni az 1%-ról?

Az eszja.gov.hu felületen tudja beállítani ha egyénileg akarja leadni az utasítást. Vagy jeleznie kell a könyvelőjének, aki a bevallását elkészíti, hogy a “technikai számmal rendelkező kedvezményezettek” rovatban a 2408 számot adja meg.

Ismerje meg a mozgalom működését!

Ebben a videóban megismerheti a mozgalmat, a működését és hatását.

Van-e értelme egy ilyen programnak?

Ön millió dolgot támogathatna. Percenként fog kapni egy kiváló ajánlatot, hogy mire fordítsa az adója 1%-át vagy kinek küldhetne támogatást. Egyik jobb, mint a másik.

Mi felkértük az elismert szegénység kutatót, Bass Lászlót, az ELTE adjunktusát, hogy vizsgálja meg a programunkat és mondja el, hogy szerinte van-e értelme. A véleményét a videóban hallgathatja meg.

Mire fordítjuk a pénzt konkrétan?

A mozgalom működtetése nagyon kevés pénzből megvalósítható, mert nem tartunk fenn óriási apparátust, azaz nem magunkra költjük a befolyó pénzeket.

A működési költségünk helyett ezért az alábbi konkrét tevékenységekre használjuk  fel a pénzt:

Óvodások kirándulása a "putrin túlra"

A gyerekek rádöbennek arra, hogy a világ több, mint amit eddig láttak belőle. Hogy van hová fejlődniük, hogy van értelme a tanulásnak. Sok gyerek számára ez az első alkalom, hogy a “világot” lássa. Még akkor is, ha ez a legközelebbi város. Egy buszos kirándulás egy gyerekre vetítve kb. 6000 Ft.

Zenei nevelés - kitörés a szegénysorról

A tehetség szabadulási lehetőség a szegénységből. Számtalan gyerekről derül ki, hogy hihetetlen tehetsége van, amelyet fejlesztve képessé válhat arra, hogy kitörjön az ördögi körből, és önfenntartó emberré váljon. Ezzel példát is mutatva a kortársainak. Az óvodai zenei neveléshez jó minőségű egyszerű hangszerekre van szükség. Ezeket szerezzük be.

Rendszerfejlesztés

Az örökbefogadók folyamatosan jelentkeznek és kapják a számukra leginkább megfelelő intézményt, amelyet támogathatnak. Ehhez egy szoftvert használunk, amelyet egy támogatónk fejlesztett, a RisingStack. A szoftvert “kinőttük” és további bővítése szükséges. Emellett folyamatosan telefonon hívjuk, és regisztráljuk az óvodákat, gyerekházakat, anyaotthonokat, stb., hogy a 46.000 elért gyerekből fokozatosan 250.000 legyen. Ezeknek a költségét is a befolyó pénzekből finanszírozzuk.

Rendelkezés az adója 1%-ról

TEDx Előadás – Barát Hella

A mozgalom alapítója mesél a nagy felismerésről, ami elindította a programot, és megmutatja, honnan hová fejlődött állami támogatás, magas alapköltségek és hatalmas stáb nélkül.