Események

“Ahol ugyanis ketten vagy hárman
összegyűlnek a nevemben,
ott vagyok közöttük.”

Máté 18,20

Tervezett események

Nyílt eseményeinkre mindenkit szeretettel várunk.

Az egyes események részletei a járvány miatt változhatnak, de időben frissítjük ezt az oldalt. Köszönjük a megértéseteket. Várunk mindenkit szeretettel!

2021 Adventi Gospel Koncert - elhalasztva

Az immár hagyományos adventi koncertet elhalasztjuk, 2022 áprilisára.

A Together Gospel Singers a karácsony, az összetartozás, a szeretet dallamait hozzák el nekünk a közel kétórás koncertre. A koncerten igét hirdet Tóth Mihály állandó diakónus, az Ökumenikus Egyház lelkésze.

2021. május 23. Pünkösdi "Új Kezdet"

A Szentlélek kiáradásának ünnepén ismét a természetben találkozunk. Az egész napos eseményen várjuk a családokat, hogy együtt töltsünk egy csodálatos napot a szabadban. Megünnepeljük az új kezdetetet, a küldetést, hogy együtt építsük Isten országát.

Fellép a Together Gospel Singers, akik az összetartozás, a szeretet dallamait hozzák el nekünk. Igét hirdet Tóth Mihály állandó diakónus, az Ökumenikus Egyház lelkésze.

A helyszín: a járvány miatt még kijelölés alatt.

Részletek hamarosan….

Beszámolók

November 1. Hajós Emlékezés Napja

A Halottak Napjához kapcsolódóan a Panorama Deck Hajózási Társaság az Ökumenikus Egyházzal közösen hajós megemlékezést tartott a Dunán, több hajójárattal egész nap.

A megemlékező szertartást az Ökumenikus Egyház lelkésze végezte, keresztény hagyományok alapján.

A november 1-jén tartott mindenszentek ünnepe egy ősszel tartott ősi ünnepből ered, amelyet már az ókereszténység korában krisztianizáltak. Ez az ünnep jelentette az újév, valamint a tél és a sötétség kezdetét. A katolikus egyházban 609-től ünneplik, azonban a protestáns egyházak nem tartják.

A november 2-án tartott halottak napját Szent Odiló bencés apát vezette be, 998-ban. A 14. század elejétől a katolikus egyház egésze, majd más felekezetek is átvették, így a reformáció több felekezete is elfogadta. Az evangélikusok és az unitáriusok hivatalosan is elismerték. A reformátusok csak szokásjog alapján, a templomon kívül emlékeznek meg az elhunytakról.

Az Ökumenikus Egyház temetési szertartásában is, és a megemlékezésen is, a néhai szeretteinkkel megélt élményekre, a tőlük kapott szeretetre – mint a kereszténység alapértékére – emlékezünk.

2019 Adventi Gospel Koncert

Az első nagyszabású Gospel Koncertet 2019. decemberében tartottuk, ahová közel 370-en jöttek el.

Az esemény bevételét az Örökbe Fogadok Egy Ovit kezdeményezésnek ajánlottuk fel.

A Together Gospel Singers a karácsony, az összetartozás, a szeretet dallamait hozták el nekünk a közel kétórás koncertre. A koncerten igét hirdetett Tóth Mihály állandó diakónus, az Ökumenikus Egyház lelkésze.

A helyszín: OFF Kultúrszövőgyár volt. Köszönjük a támogatásukat.

Kérd az esemény értesítőket!

Ne maradj le a neked fontos eseményekről, itt iratkozz fel, és küldünk értesítőt.