Egyházi esküvői szertartás

Felekezetfüggetlen egyházi esküvői szertartás bárhol, mindenkinek.

Ha szükséges, akár két nyelven, illetve az anyakönyvvezetővel közösen is.

Egyházi esküvői szertartás

Felekezetfüggetlen egyházi esküvői szertartás bárhol, mindenkinek.

Ha szükséges, akár két nyelven, illetve az anyakönyvvezetővel közösen is.

“Én téged feleségül veszlek.”

“Én hozzád feleségül megyek.”

A házasság alapja egy ígéret, amit egymásnak tesztek. Ennek megéléséhez nyújt segítséget az egyház lelkésze. Legyen ez egy meghatározó pillanat az életben, amelybe bármikor vissza tudtok térni, amikor szükséges, hogy újra erőt merítsetek belőle.

A felekezetközi ökumenikus egyházi esküvői szertartás mindenki számára elérhető, bárhol. Ha a polgári szertartással közösen szeretnétek, arra is van mód. Sőt, kétnyelvű esküvői szertartásként német-magyar vagy angol-magyar nyelven is.

Esküvői szertartás menete

Mint a filmekben: bevonulás, olvasmányok (tanúk, családtagok bevonásával), evangélium, prédikáció, eskütétel és gyűrűhúzás, nászáldás, közös ima, záró áldás, kivonulás. A szertartás hossza 27 perc – 33 perc között.

Ökumenikus Egyház Esküvő

Esküvői szertartás helye

Bármilyen helyszín megfelelő lehet az esküvői szertartáshoz, ahol a város zajától el tudunk vonulni. Kastélypark, Balatonpart, kápolna, kert, előadóterem, helyiség terasza, hotel udvara, erdőben egy tisztás,… mi maradt ki?

Ökumenikus Egyház Esküvő

Ökumenikus esküvői szertartás

A házasságkötés a keresztény dogmatika szerint az egymásnak tett ígérettel jön létre. A papság ennek tanúja. Illetve igazolja a házasságkötéskor fennálló ún. “szabad állapotot”. Ezért a házasság maga egyetemes szentség.

Jegyesfelkészülés

A jegyesoktatás a gyakorlatban igyekszik felkészíteni a házassággal kapott isteni szentségre. A modern vallásfelfogás szerint az ember minden pillanatban kapcsolatban van Istennel, és a szeretet útján mindenkit a Szentlélek kormányoz, mint iránytű. Így hisszük, hogy egészséges etikájú felnőtt emberek egyházi személy oktatása nélkül is képesek a teremtő szeretet megélésére.

A jegyesfelkészítés témáit az esküvői szertartás alapkérdése határozza meg: “Szabad elhatározásból jöttél-e, hogy vele házasságot köss?”

Ez a kérdés valójában prizma-szerűen nyílik ki 5 témára, az érzelmi szabdságról és szabad állapotról, az elhatározásról, az önismeretről és a felnőtt kapcsolatról, valamint a házasság fogalmáról. Sok nevetés, néha egy kis elérzékenyülés, de mindenképpen izgalmas kaland. Minimum 2 alkalommal.

Úristen, házasodunk

Olvassátok el a témában Tóth Mihály családos diakónus könyvét, amit a Libri könyvesboltokban lehet kapni…

Egyházi esküvő egyeztetés

Adjátok meg az adataitokat és kérjetek egy mielőbbi időpontot a beszélgetésre. Személyesen Budapesten, vagy akár online is tudunk beszélni.

csak számokat írjon, szóköz nélkül

Írd be a képen látható szöveget:

Tóth Mihály dcn

Telefon: +36 30 489 1212

Email: mihalytoth@keresztenyegyhaz.hu

Messenger: https://m.me/mihalytoth

Az van, hogy...

  • ...nem vagyunk (mindketten) megkeresztelve.
  • …egyinkünk volt már házas.
  • …van már egy gyerekünk.

Sokfélék vagyunk, és éppen így szeret minket Isten. Gyertek, beszéljünk róla.

Polgári és egyházi egyszerre

Egyre többször kérik a párok, hogy ne legyen “két esketésük”, miért ne lehetne egyetlen szertartásban az egyházi- és a polgári szertartás. Az Ökumenikus Egyház örömmel esket az anyakönyvvezetővel közösen is.

Szertartáskönyv

Szertartáskönyv

Lapozz bele az esküvői szertartás szövegébe, hogy lásd, mi történik veletek majd. Az esküvői szertartás szövegét a 22-26 között találod.

Gospel Esküvő

Képzeld el az esküvődet a legromantikusabb filmekben! A gospel kórus élőben énekli a kedvenc dalotokat, amivel az oltárhoz kísérnek. A szertartás kedves hangulatát a gyűrűhúzás és fogadalomtétel utáni dal emeli tovább. Kivonuláskor pedig még a vendégeitek is együtt énekelnek a gospel kórussal.

Hol lehet gospel esküvőd?

A helyszínek bármelyikén, de akár az általad választott esküvői helyszínen is.

Összekapcsolható az anyakönyvvezető esketésével is!