A fizikai szerelem fő összetevői a vonzalom, a szenvedély és a szeretetnyelv. Ezek által kimutathatjuk partnerünknek az iránta érzett szeretetünket. Sokan élnek a világban és sokan szeretik egymást. Ha elmondjuk a partnerünknek, hogy szeretjük az már félsiker.

„Isten megáldotta őket, Isten szólt hozzájuk: „Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halai, az ég madarai és minden állat fölött, amely a földön mozog.” (Teremtés 1:28)

Elengedhetetlen, hogy szavakkal is kifejezzük törődésünket, viszont a szavaknál néha sokkal többet mondanak a tettek, hisz a testi szeretet Isten egyik áldása. Éljünk vele.

„Ádám megismerte feleségét, és az fiút szült neki, akit Szetnek nevezett, mert – úgymond – Isten más utódot adott nekem Ábel helyett, akit Kain megölt.” (Teremtés 4:25)
Ez Isten áldása. A testi szeretet, a gyermekáldás fejezi ki Isten áldását.

Fizikai szerelem

A fizikai szerelem nem szexuális módjai:

Kézfogás:

A partnerünkkel való kézfogás megerősíti a kapcsolatunkat. Ilyenkor egy biztonságérzet támad bennünk, és erősödik a kapcsolatunk is. Ha megfogjuk párunk kezét, azzal mutathatjuk neki, a kapcsolat fontosságát. Ha a partnerünkkel egymás kezét fogjuk, akkor ezzel kimutatjuk neki és a világnak is a kapcsolatunk fontosságát. Kézzelfogható bizonyítéka ez annak, hogy kimutatjuk, szeretjük a párunkat. A pozitív cselekedet hatására a lelkünk csak erősödni fog.

Töltsetek több időt együtt a napi rutinon kívül:

Az életünk nagy része rutinokból áll. Felkelünk, felöltözünk, megmosakszunk, elmegyünk dolgozni stb. Fontos, hogy a partnerünkkel töltött idő ne rutin legyen, próbáljunk több időt tölteni a szeretett féllel együtt a napi rutinon kívül is. Reggelente mielőtt elmegyünk, vagy este, mikor hazaérünk. Ne hagyjuk, hogy a kapcsolatunk rutinná váljon, csókoljuk meg az élettársunk homlokát, imádkozzunk érte. Rengeteg jó módja van annak, hogy több időt töltsünk együtt.

Közös tánc:

A közös tánc táplálja a szerelmet, igazából ezt is hozzáadhatjuk az előző pont „módjaihoz”, hisz a tánc plusz együtt töltött idő. Ez a fajta mozgás fokozza a boldogságot, valamint segít az egymásra hangolódásban, a harmonizálásban. A tánc egy nem intim szférába helyezett módja a szerelem kifejezésére.

Érintés:

A szerelmet ki lehet mutatni szórakozás közben, akár fizikailag is. Ha valami játékot játszunk a partnerünkkel, mondjuk, baráti társaságban kártyázunk, akkor is megérinthetjük egymást. Ennél egy fokkal romantikusabb, ha például tévénézés közben megfogjuk egymás kezét, vagy összebújunk a párunkkal.
Mint tudjuk, a fizikai érintés elengedhetetlen a boldog egy hosszútávú kapcsolathoz. Senki nem tud fizikai érintés nélkül élni, az ember nem arra van programozva, hogy egyedül legyen. Társas lények vagyunk, ilyennek teremtett minket Isten. Élvezzük ki a partnerünkkel töltött időt és legyünk pozitívak.