Szeretettel várjuk jelentkezésedet!

Ökumenikus Egyház | Plébániahivatal: 1132 Budapest, Visegrádi u. 47/b | Telefon: +36 1 501 34 63 | Email: plebania@keresztenyegyhaz.hu

Eskestés kapcsolatfelvétel

Esküvővel kapcsolatos kérdéseiteket várjuk az +36 1 501 34 63 számon vagy kérjetek időpontot itt:

csak számokat írjon, szóköz nélkül

Írd be a képen látható szöveget:

Keresztelés, névadó

Gyermek névadóval vagy kereszteléssel kapcsolatban hívd a +36 1 501 34 63 számot.

Egyházi temetés, búcsúztatás

Egyházi temetéssel, búcsúztatással kapcsolatban elsősorban telefonon várjuk a megkeresést, a

+36 1 501 34 63 számon. Látogassa meg Temetőlelkész oldalunkat »

Igehirdetés, előadás

Előre egyeztetett időpontokban vállalunk igehirdetést és előadásokat. Kérjük, hogy hívd a +36 1 501 34 63 számot.

Hivatalos adatok

  • Ökumenikus Egyház
  • Jogi forma: Keresztény Vallási Egyesület
  • Székhely: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula u. 40.
  • Iroda: 1132 Budapest, Visegrádi utca 47/b
  • Telefon: +36 1 501 34 63
  • E-mail: plebania@keresztenyegyhaz.hu 
  • Ügyvezető: Tóth Mihály vezető lelkész

2408

Technikai szám adó 1% felajánlásához

Az életünk tele van kétségekkel, és gyakran hárítjuk a felelősséget a döntéseinkért a “sorsra”, a “szerencsére” vagy mások akaratára. Istent is hamarabb szólítjuk meg, ha bajban vagyunk, mint amikor boldogok. Ilyenek vagyunk – emberiek.

Az Ökumenikus Egyházban mi nem ítélünk meg senkit azért, mert emberként viselkedik – hiszen mi magunk is pont ugyanazokat a hibákat követjük el sokszor. Szeretettel fogadunk mindenkit, aki keres … valamit. Ha meg tudja fogalmazni, ha nem. Igyekszünk azon a nyelven beszélni, amelyet mindannyian értünk: a szeretet nyelvén.

Mi nem építünk agresszíven és minden áron gyülekezetet, mert mindenki (igen, Te is) Isten gyermeke, és Jézus testvére. Így mindenki “velünk van” és “hozzánk tartozik”. Hisszük, hogy mindenkiben ott lakik a jóság, és mindenki a maga módján érzi a láthatatlanul, a világ összetett rendszere mögött-felett-mélyén, a szem elől rejtőzködő erőt, azaz észleli Istent.

Várjuk a kérdésed, megkeresésed, gondolataid – de annak is örülünk, ha csak azért hívsz minket, mert örülsz, hogy ránk találtál.

Tóth Mihály

ügyvezető, vezető lelkész

Az Ökumenikus Egyház lelkészei és tisztviselői

dr. Teszár Dávid Tibor

állandó diakónus, lelkész

Tóth Mihály

állandó diakónus, vezető lelkész

Kormos Róbert

állandó diakónus, lelkész

Molnár László András

egyháztanács tag

Csobán Éva

koordinátor plébániavezető

Farkas Stefán

egyháztanács tag

Pap Sándor

alapító

Hende Pál Máté

alapító

Marosi Viktor

alapító

Illés Péter István

alapító

Czető Zoltán

alapító

Hunyi Péter

alapító

Apostoli áldás

Ferenc pápa apostoli áldásával működik az Ökumenikus Egyház és annak állandó diakónus lelkészei.

A diakónusok arra kaptak meghívást, hogy a szolgáló Krisztus képét öltsék magukra. Az Egyházat képviselik a közösségben. Amióta a II. Vatikáni Zsinat (1962-1965) visszaállította az állandó diakonátus intézményét az Egyházban, a diakónusok száma folyamatosan emelkedik: jelenleg az USA-ban 18 000 fő, melyből több mint 15 000 fő aktívan szolgál, Lengyelországban 2003-ban, Indiában 2006-ban szentelték föl az első állandó diakónust; sok országban pedig csak egy-két diakónust találunk. Magyarországon Beer Miklós püspök tett sokat a diakónusok megjelenéséért, aki a papok létszámának csökkenése miatt nagy súlyt fektet az elkötelezett világiak képzésére egyes egyházi szolgálatok ellátására: püspöksége alatt számos világit szentelt állandó diakónussá, illetve avatott akolitussá, lektorrá.

Az Ökumenikus Egyház lelkészei a szükséges képzást követően állandó diakónusként végzik a szolgálatukat, akikre az Egyház a Vatikánból a Szentatya áldását kéri.

Ordo Franciscanus Evangelii

Ordo Franciscanus Evangelii (OFE)

Az Ökumenikus Egyház diakónusai tagjai a Szekuláris Evangelizációs Ferences Rendnek.

Az Ordo Franciscanus Evangelii (OFE) szervezetet felszentelt diakónusok egy csoportja hozta létre Paolo Selvadagi katolikus püspök vezetésével. Ezek a diakónusok, akik nem a hagyományos plébániai egyházi struktúrában szolgáltak, hivatást éreztek arra, hogy egyedülálló és személyes módon evangelizáljanak. Felismerték, hogy sokan eltávolodtak a hagyományos egyháztól, de életük fontos mérföldkövei során mégis lelki útmutatást kerestek.

Az OFE ezekre a sorsfordító pillanatokra összpontosít. Lelki szolgálatot és útmutatást nyújtanak olyan események során, mint a házasságkötés, a születés és az élet végének pillanatai. A diakónusok, akik a helyi társadalom tagjai, hasonló életkihívásokkal, mélyen kapcsolódnak azokhoz, akiket szolgálnak, hidat kínálva az egyház ősi hagyományai és az élet modern kihívásai között.

 

Nemzetközi tagság

The NACM (National Association of Christian Ministers) recognizes a need for the services to mankind that this ministry offers in the promotion of the Christian faith. Therefore, by the authority given to us in Christ (Matthew 28:19-20), this religious organization hereby validates the existence of: Ecumenical Church of Hungary

A Keresztény Lelkészek Szövetsége elismeri azoknak a szolgálatoknak a szükségességét, amelyeket ez a felekezet kínál a keresztény hit előmozdítása érdekében. Ezért a Krisztusban nekünk adott felhatalmazással (Mt 28,19-20) vallási szervezetünk igazolja a Magyar Ökumenikus Egyház létezését.