Miért képezzük magunkat? Azért, mert ha jó példaként szeretnénk járni a világban, akkor először saját magunknak kell megfelelnünk. Ha ez sikerül, akkor sokkal nagyobb szenvedéllyel tudjuk átadni magunkat másnak.

A legjobb módja, hogy új dolgokat tanuljunk meg az az, ha a józan eszünket használjuk. Isten ajándékként belénk oltotta a bölcsességet, és minden embernek szabad kezet adott, hogy miként használja. A feleségnek ki kell képeznie magát, hogy gondoskodni tudjon a gyermekéről, fegyelmet kell tanítania.

A keresztény házasság egyik legfontosabb alappillére a fegyelem, szóval ezt nem szabad elhanyagolni. De hogyan is tanítsunk magunkat?

Tanuljunk a hibáinkból

A hibáinkon nem a boldogságunk múlik, nem dől össze a világ, ha valami nem úgy sikerül, mint ahogyan terveztük, vagy valami olyan hibát vétünk, ami abban a pillanatban kiküszöbölhetetlennek tűnik. Emberek vagyunk, meg van engedve, hogy hibázzunk. Hibázzunk, utána tanuljunk belőle.

Ha hibát követünk el, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy miért történet, hol rontottuk el, majd meg kell oldani, hisz ettől az élet nem áll meg. A belénk oltott bölcsességgel meg lehet oldani a problémákat.
Fejlesszük magunkat az identitásunk által

Sok identitás van a világon, és minden embernek megvan a sajátja. Mi a te identitásod? Fontos, hogy erre a kérdésre tudj válaszolni, mert meghatározza, hogy ki vagy. Lehetsz művész, sportoló, lényegében akármi, ha ebben a szellemben tovább képzed magad, akkor csak nyert ügyed lehet

„Tehát neveljük magunkat ebben a világban, hogy nem vagyunk bűnösök, Isten igazsága vagyunk.” (2 Korinthus 5:21).

Tehát úgy edukáljuk önmagunkat, hogy nem bűnösök, hanem Isten igazsága vagyunk. „Ő azt, aki bűnt nem ismert, „bűnné” tette értünk, hogy benne „Isten igazságossága” legyünk.” (2 Korintus 5:21)

tanulás, önképzés, képezd magad, fejlődés

Járjunk addig iskolába, amíg tehetjük

Van olyan, hogy sietünk a házassággal, de azt nem vesszük figyelembe, hogy a jövőnk biztos lábakon áll-e vagy sem. Tudatosítanunk kell magunkban, hogy a tanulás, az oktatás szükségszerű. Ez lehet bibliai oktatás, amit a házasságkötés után, egyházi egyetemen tanulhatunk, de felvételt nyerhetünk világi intézményekbe is. Ha meg tudjuk ezt oldani, és van rá időnk, akkor tegyük meg.
Isten szavai által

„A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme, ám a balgák megvetik a bölcsességet és az intést.” (Példabeszédek 1:7)
„Minden Írás, amit az Isten sugalmazott, jól használható a tanításra, az érvelésre, a feddésre, s az igaz életre való nevelésre” (2Tim. 3:16)

Isten művei hasznosak az emberek számára. Taníthatjuk magunkat, javíthatjuk magunkat, hisz Isten, ahogy megteremtette az embert, úgy a problémáink megoldásait is megteremtette.

Akkor leszünk képesek mások tanítására, ha Isten szavainak segítségével először magunkat neveljük, mert a tanulás és a tudás továbbadása az életünk jelentős része. Ahogy Jézus mondja: „Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre?” (Máté 7:3) Nevelnünk kell magunkat, hogy meg tudjuk oldani a problémákat.

Arról volt szó, hogy az élet minden területén képezhetjük magunkat. Az ember egész életében tanul. Képeznünk kell magunkat a családi életben, a munkánkban, de az a legjobb, ha először magunkat tanítjuk.