Mik az eggyé válás eszközei? Az eggyé válás azon alapszik, hogy két szeretett személynek a gondolatai egymásra kapcsolódnak, de annyira, hogy szinte egyek? Mint a cseresznye, aminek egy szára van, de mégis kettő gyümölcse? Az biztos, hogyha nem fogadjuk el egymást teljes szívből, akkor nem leszünk egyek a párunkkal.

Ha a partnerünkkel képesek vagyunk megérteni egymást a legtöbb helyzetben, akkor válunk csak igazán eggyé. Arról fogunk beszélni, hogy hogyan válhatunk eggyé az élettársunkkal a házasságban. Sok pár él együtt, egy szobában. Együtt esznek egy asztalnál, egyszerre nézik a TV-t, mégis a lelkük külön van. Messze járnak egymástól lélekben, mert a gondolataik nagyon különböznek egymástól.

Mit tehetünk ez ellen?

Váljunk eggyé a társadalmi kapcsolatokban

Sokszor fordul elő, hogy a pár egyik tagja jártasabb a társadalmi életben, mint a másik. Jobban ismeri a szomszédokat, több embert ismer a városban. A másik fél ilyenkor kevésbé érezheti magát fontosnak, de előfordulhat, hogy ennek az egésznek nagyobb felelősséget tulajdonítunk, mint kéne. Lehet, – ha mi vagyunk a kevésbé szociális fél -, hogy partnerünk sem kifejezetten szerei ezt a helyzetet. Ebben az esetben azt tehetjük, hogy őszintén beszélünk a partnerünkkel a témáról és megállapodunk egymással. Ha egyetértünk egy dologban, akkor a másikban is tudunk közös nevezőt találni, és könnyebben eggyé tudunk válni a társadalmi kapcsolatokban.

baráti kapcsolatok, eggyé válás

Legyetek egyek a baráti kapcsolatokban

Fontos, hogy a legjobbra törekedjünk a barátaink előtt. Próbáljuk meg lenyűgözni a barátainkat azzal, hogy mi, a párunkkal egyek vagyunk. Törekedjünk arra, hogy egyetértsünk, próbáljunk meg minél nagyobb harmóniába kerülni egymással. Tartsuk észben, hogy ne hanyagoljuk el a párunkat a barátaink miatt, de a barátainkat se hanyagoljuk el a párunk miatt. Törekedjünk az arany középútra.

Legyetek egyek a családban

Ennél a pontnál érvényes, a „szándék a fontos” kifejezésünk, hiszen itt semmi másra nincs szükségünk, csak a szándékra. Ez azokra a személyekre van hatással, akikkel egy házban élünk, legyen szó az idős nagymamáról, valamelyik testvérünkről vagy a gyerekekről. Ha a partnerünkkel családiasan viselkedünk, figyelünk arra, mit mond, beszélgetünk, pozitívan reflektálunk a másik mondandójára, akkor ez pozitív hatással lesz a családunk életére és a kapcsolatunkra is. Mivel viszont ennek a kardnak is két éle van, a negatív impulzusok, negatív változásokat fognak hozni.

Tehát az eggyé válás az egyik legnagyobb szeretetnyelv, mert a kapcsolatok fontosságáról, a kapcsolat természetéről szól. Jézus azt mondta „hogy higgyétek el nekem, én vagyok az élet. Kegyelemből üdvözültök a Krisztusba vetett hit által. Egyedül a hitben való hit által. Ha a feleségek eggyé válnak a férjekkel, akkor örökké élnek. Dicsérjük Istent.”