A mindennapok és az abban bekövetkező események formálnak minket. Talán nehéz elhinni, de nap, mint nap szerves változások mennek végbe bennünk. Ha nagy változás előtt állunk, ami az egész életünkre kihathat, akkor pedig – nyilvánvalóan – ez a változás még gyökeresebb.

Természetesen a házasság alatt is formálódunk. Muszáj, mert ha nem alkalmazkodunk a partnerünkhöz, akkor az szépen lassan felőröl minket, azt pedig nem szeretnénk. Változtasd meg magad úgy, hogy kompatibilis legyél a családoddal és a házasságoddal!

Kapcsolati változások

Amikor megházasodsz, akkor rengeteg kapcsolatod más irányt vesz. Rengeteg új családtagod lesz, és velük is meg kell találnod a közös hangot. Sokkal könnyebb az élet, ha az ember kijön a rokonokkal, főleg a partnere szüleivel. Maradj nyugodt és ősinte velük, és igyekezz megfelelően kezelni az utadba kerülő helyzeteket, legyenek azok akár pozitívak, akár negatívak.

Vagyonbéli változások

Persze, hogy a pénzügyekről is szót kell ejteni. A házasság előtt a pénzügyi helyzet teljesen más, mint utána. Lehet, hogy már saját házad is van. Ez pedig felelősséggel jár, csakúgy, mint a saját család, a saját konyha és a saját autó is. Hozzá kell szoktatnod magad a gondolathoz, hogy az, hogy minden a sajátod sokkal nagyobb teherrel jár, mint még amikor a szüleidtől kérted kölcsön az autót. Figyelned kell a gyerekekre, hogy mit látnak vagy hallanak, és szemmel kell tartanod a kiadásaidat és a bevételeidet is.