Sok emberrel találkozunk a világban, és sok olyat is találunk, akivel könnyen tudunk érzelmileg azonosulni. Ilyenkor elkezdünk kapcsolatokat kialakítani, beléjük szeretünk, jön a szerelem első látásra. Az első látásra szerelemnek vannak előnyei, de az egyik nagy hátránya az, hogy a rövid idő miatt nem tudjuk megismerni a kapcsolat előnyeit és hátrányait. Az, hogy megértsd és megismerd a másikat, őszinteséget és időt követel. A túl gyorsan épülő kapcsolatokból hiányzik a megértés, és ez a rohanás uralja a vágyunk.

A test vágyai

A testi vágyak, szükségletek, a táplálkozás, az alvás és a fajfenntartást szolgáló szexualitás. Valamint a testhez kötött jegy még az erőszak, és a kegyelem hiánya, az érzelemmentes, ösztönös, zárt rendszerű cselekvési mintázat. Ezek a test kívánságai. Ha másra nem koncentrálunk, csak azokra, amiket a testünk kíván, akkor ezek lesznek az életünk értelmei. Mivel emberek vagyunk, ezért a fizikailag megjelenő dolgokra koncentrálunk, azokhoz vonzódunk.

A lélek vágyai

„A Lélek gyümölcse viszont: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Ezek ellen nincs törvény.” (Gal 5: 22-23) Értelemszerűen a léleknek is vannak szükségletei, amiket ki kell elégíteni. A fent említettek csak néhány a sok közül. Fontos, hogy figyeljünk ezekre, hisz a kiegyensúlyozottság és a lelki béke elengedhetetlen a boldog élethez.

vágy, vágyak, életl, lélek, test

Ismerd fel Isten akaratát a vágyad helyett

Emberként, a fizikai szükségletek éltetnek minket. Szellemek vagyunk, de a hús börtönébe zárva. Három elem kombinációjából létezünk: a szellemből, a lélekből és a testből. A vágyakat a lelkünk serkenti, ami alapvetően a vérünk. „Csak élő állatot vérével együtt nem ehettek.” (1Mózes 9:4) Amint a vágy felüti a fejét, gyorsan, különböző módokat találunk ki ezek beteljesítésére. Ez a rohanás zavart okoz Istennel való kapcsolatunkban. Szétszórttá teszi az embert. Az ilyen iránytalan utak megzavarják a kapcsolatokat, legyen szó akár a házastársi kapcsolatról, vagy Istennel való kapcsolatról.

Következtetés

Emberként sokszor elgyengülünk, de nem szabad gyorsan döntéseket hoznunk. Türelmesnek kell lennünk, és meg kell kérdeznünk Istent, hogy mi az Ő akarata „a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből reménység.” (Róm 5:4)