A beszélgetés fontos. Fontos, hogy megbeszéljünk mindent, hisz az élet minden területén lényeges, és nem érdemes hosszú távú kapcsolatot kialakítani valakivel anélkül, hogy rendesen megismernénk a másikat. A beszéd fontos a házaséletben, és szükséges lenne, hogy ezt mindenki így gondolja, mert ennek köszönhetően elkerülhetők lennének a félreértések, és nem ütné fel az új konfliktus a fejét.

1. Fontos dolgok megbeszélése

Ez a házasság előtti beszélgetés egyik nagyon fontos mozzanata. Ha esetleg olyan titkunk van, ami sokat nyom a latba, akkor azt célszerű a házasság előtt megosztani partnerünkkel. Jobb egyenesnek lenni, mint a kötőtű, és akkor nem ér senkit sem meglepetés, ha a partner egy harmadik személytől hallja vissza a titkot.

2. Kapcsolatok tisztítása

A szavak erejével a konfliktusokat könnyebben lehet kezelni. Ha valami ellentét feszül a partnerünk és köztünk, akkor könnyen előfordulhat, hogy élettársunk kedvtelen lesz és szomorú, ami azért rossz, mert a szomorúság árnyékot vet a kapcsolatunkra. Tisztázzuk a problémákat! Ismerjük a mondást: Néma gyereknek, anyja sem érti a szavát. Ahhoz, hogy a partnerünkkel felhőtlen legyen a viszonyunk, az kell, hogy nyitottak legyünk és merjünk beszélni a gondjainkról

3. A szabadság élvezése

Ha mindent tisztáztunk a partnerünkkel a házasság előtt, akkor biztos, hogy a házaséletünk boldog lesz. Ha a házasság gerince erős, akkor minden akadályon át tudjuk küzdeni magunkat.

beszélgess a pároddal, kommunikáció, kapcsolat, pár, beszélgetés

A beszélgetés oka

Most a beszélgetés okáról lesz szó. Arról, hogy miért gyűlünk össze beszélgetni. Mikor olyan kérdések merülnek fel, amiről együtt kell dönteni, akkor elengedhetetlen, hogy harmóniában legyünk a partnerünkkel.

Hozzám jössz feleségül?

Meg kell érteni, hogy kérdéseknek, de sokkal inkább a válaszoknak súlya van. Ezt kell elsőnek megoldani, mert a házasság után nem mondhatjuk azt, hogy mégsem akartuk ezt az egészet. A házasság nem játék, hanem Isten terve és áldása.

Beszéljetek a hitről

Előfordult már a történelemben, hogy a két szerelmesnek más volt hite. Ezt tisztázni kell a házasság előtt, mert a kapcsolat alapja a krisztusi evangélium igazsága.

Beszéljünk az üzletről

Beszélhetünk a partnerünkkel az üzletről, arról, hogy hogyan keresünk. Mondhatjuk azt, hogy a pénz nem fontos, de mind tudjuk, nem árt, ha van. Megkérdezhetjük a partnerünket a sikereiről, a bukásairól, az üzleteiről

Beszéljünk a gyerekekről

Sok házaspár nem dönt rögtön a gyerekkérdésben. Ha nyíltan beszélgetünk róla a partnerünkkel, akkor fény derül arra, hogy ő hogyan tervezi az életét a gyermekáldás szempontjából.