Kihez szaladtál, mikor gyerekként valami baj történt? Anyukádhoz vagy apukádhoz? Persze, hogy anyukádhoz. Tele a net olyan meme-ekkel, hogy a gyerek egy dolgot kérdez az apukájától: Hol van anyu?

Természetesen az apai támogatás is elengedhetetlen ahhoz, hogy teljes felnőttekké váljunk, de valljuk be; hamarabb kérdezünk meg anyukánktól bármint, mert úgyis Google keresőrendszer-szintű a tudása. És miért tud ennyi mindent? Mert az anyukák, a feleség jobban megérti a családot, mint a férj, az apuka.

Egy bölcs nő

Az anyai/női bölcsesség az olyan, amit a férfiak sosem fognak megérteni. Vannak dolgok, amiket automatikusan megértenek, egyszerre több dologra tudnak figyelni Vannak nők, akik fiatalkoruktól kezdve ösztönösen bölcsen viselkednek, vannak nők, akiket az élet bölcsebbé tesz, és vannak nők, akik bölcsebbé válhatnak, ha képesek változtatni a hozzáállásukon.

A méltó nő

Egy méltó nő sok elgondolás szerint a család szíve, aki méltósággal viseli ezt a szerepet. Él-hal a családjáért, és mindent megtesz, hogy ha nem is mindig, de a legtöbb esetben a család kedvében járjon.

A férj koronája

Ez lehet egy kicsit birtoklóan és egyáltalán nem 21. századian hangzik, de feminizmus ide vagy oda, az etikett szerint még mindig a férfi kommunikál például egy étteremben a pincérrel. Épp ezért a nő igenis lehet a férfi koronája. Hisz gondoljunk bele, a király is csak akkor király, ha a fején van az a korona.

Szolgálat a szeretetben

Emlékszel még arra az utolsó szép sütire, amit anyukád neked adott, mert neki nem kell, de te pontosan tudtad, hogy miért adta oda? Hogy neked jó legyen? Na az ilyenek és ehhez hasonlók miatt kell megbecsülnöd az anyukádat vagy a feleségedet. Hisz azt nézi, hogy neked mi a jó, nem azt, hogy magának.