Az ellentmondások egyaránt megtalálhatók a szerelemben és a házasságban is. Ha nem tökéletes az egyetértés kettőtök között, akkor könnyen bele lehet esni ezekbe a paradoxonokba.

Például a házasság előtt, a kapcsolat elején még buzgók vagyunk, lelkesek akár egy kölyökkutya a partnerünk közelében, de ez a hozzáállás változhat az idő múlásával. Nincs semmi baj ezzel, természetes velejárója az életnek, de igyekezünk tartani magunkat az ígéreteinkhez, és akkor nem tudnak kialakulni az ellentétek.

Feltétel nélküli szeretet

Persze, hogy feltétel nélkül szeretjük a partnerünket. Ha megkérdeznénk valakitől az utcán, ő is rögtön ezt mondaná, de legyünk óvatosak. A feltétel nélküli szeretet mértéke az idő múlásával csökkenhet.
Ne csüggedj el attól, ha a kapcsolatodnak vannak feltételei, inkább igyekezz, hogy ezeket kiküszöböld, és próbálj törekedni a feltételnélküliségre.

Isten szeretete

A szeretet az éltető ereje, az ellentmondás a halála egy kapcsolatnak. Mindkét szónak megvan a maga értéke a párkapcsolatban. Tartsuk észben, hogy a szeretet erősebb, elemibb erő, mint az ellentmondás. A szeretet eszköz, amivel az ellentmondásos problémákat gyógyíthatjuk, hisz Isten a szeretet és ha hiszünk benne, akkor a paradox helyzetek is hamar megszűnnek.

különböztök a pároddal ,szerelem, házasság, házas élet, ellentmondások, egyetértés

De mik is a feltétel nélküli szeretet tulajdonságai?

1. Nem gyanakszol
2. Nem haragszol meg a társadra
3. Nem utasítod vissza a kérését
4. Mindent megadsz neki, amit szeretne
5. Nem hazudsz neki

A szerelem fent és lent

Ne haragudjunk meg nagyon a partnerünkre. Persze, előfordul, hogy a másik – vagy mi – butaságot csinál, de a harag egy olyan méreg, ami nem ürül ki a szervezetből. Természetes, hogy néha haragszunk, ugyan úgy velejárója az életnek, mint a boldogság vagy a szomorúság, a félelem vagy az undor, viszont az élet rövid. Ne pocsékoljuk oktalan haragra.
Az ellentmondások korlátozottak, de Isten szeretete nagyobb és korlátlan. Sok probléma felütheti a fejét egy házassági kapcsolatban, ami félreértésre adhat okot, de törekedjetek arra, hogy ezeket kiküszöböljétek. Nézzetek szembe a problémákkal, és gyomláljátok ki őket a kapcsolatotokból.