Saját magunkat akkor érthetjük meg igazán, ha kiismerjük a körülöttünk lévőket. Ez egy ilyen adok-kapok folyamat, hisz azzal csak jól jársz, ha több figyelmet fordítasz a környezetedben élőkre – és ők is örülnek neki, hogy érdeklődsz felőlük –, de a válaszaikból és a te reakcióidból saját magadat is jobban megérted. A jó megértés teszi teljessé a kapcsolatokat.

A kölcsönös, jó megértést generálja a szeretetet. A szeretet teszi a kapcsolatokat erőteljes, gyümölcsöző fává. Ha sikerül megtalálnod magad a partneredben, akkor teljes mértékben élvezni tudod az életet.
A saját magunk megtalálása a lélek kölcsönös megértéséhez kapcsolódik, és ez a megértés nem csak az egyik fél, hanem minkettőnek a felelőssége.

Az elfogadás szoros kapcsolatban áll az ajándékokkal. Nem, nem feltétlen tárgyi jellegű dologra kell gondolni. Egy váratlan szívesség is sokat segíthet a szerelem kibontakozásában, táplálásában, az egymás, és saját magunk megismerésében.

jobban megismerni a párodat, ismerni a partneredet

Hogyan lehet egymásban megtalálni magukat?

1. Fejezd ki a vonzalmad

A vonzalom szebbnél szebb gondolatokkal tölti meg a fejünket. Minden szerelmesben felmerül a kérdés, hogy hogyan tudná lenyűgözni a partnerét. A megbecsülés az egyik legjobb út, amin ilyenkor el lehet indulni. A partner azt kívánja, hogy a párja csodálja és megbecsülje őt. Ezt meg lehet tenni szavakkal és azok nélkül is.

2. A kedvesedre koncentrálj, ne csak a hibáira

Ha figyelmen kívül hagyjuk a partnerünk hibáit, akkor többet tudunk foglalkozni az egyéb – pozitív – adottságaival. Senki nem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, de ha a hibákat figyelmen kívül tudjuk hagyni, akkor az idő múlásával, sokkal jobban meg fogjuk érteni a párunkat.

3. Beszéljétek meg egymással a problémáitokat

Néha rosszul használjuk a szavakat. Nem tudjuk mindig tökéletesen kifejezni magunkat, ezt el kell fogadni és foglalkozni kell vele. Meg kell tanulnunk, hogy hogyan használjuk a szavakat, hogyan beszéljünk a kedvesünkkel. Beszéljük meg a partnerünkkel a problémákat, ne másoknak panaszkodjunk róla, és egy harmadik személytől várjuk az életmentő tanácsot. Ne erővel, hanem szeretettel tudatosítsuk a partnerünkkel a dilemmáinkat, adjunk neki ötleteket, ne használjunk durva szavakat. Legyünk óvatosak. Hidd el, ha tudatos vagy, és elkötelezett a javul irányába, az a partneredre is hatással van.

Adaptálás

Ez a legnagyobb eszköz, sőt a konklúzió. Ha átvesszük egymás szokásait, a kapcsolat sokáig fennmarad.