A romantikus kapcsolatotok ki van téve a közös nyelv erejének. Ez a kettőtök közti egységet, bizalmat és megértést szimbolizálja. A kettőtök közötti egyetértés a legfontosabb, hisz ennek segítségével kiteljesedhet a szerelmetek.

Előfordul az, hogy az embereknek megvan a papírjuk, a megállapodásuk a házasságukról, viszont nem tapasztalják a közös nyelv erejét. Különbségek, nézeteltérések vannak a kapcsolatukban, nem ugyan azt a nyelvet beszélik, pedig ha ezeket kiküszöbölik, akkor az egység – a közös nyelv egysége – magától megszületik. Hisz Jézus szeretete velünk van, és mi egyek vagyunk benne.

Közös hozzáállás

Ha egyezik a hozzáállásotok bizonyos dolgokban, az már félsiker, mert kifejezitek vele az összetartozást. Ha valami mellett együtt álltok ki az erősíti a köteléketeket és fejleszti a közös nyelvet.

Ha pozitívan álltok hozzá, akkor a közös nyelv jobbá teszi, gyarapítja a helyzeteteket. „Zúgolódás és huzavona nélkül tegyetek meg mindent, hogy kifogástalanok és tiszták legyetek, Istennek ártatlan gyermekei a gonosz és romlott nemzedékben, amelyben úgy kell ragyognotok, mint a csillagoknak a mindenségben” (Filippi 2: 14-15). Társad elvárások nélkül tanulhat tőled, ha megvan köztetek a harmónia, ha egyetértetek. Ezáltal automatikusan kialakulhat köztetek a közös nyelv.

A közös nyelv fejlődése

Imádkozzatok együtt

Az igazi kapcsolatok a kereszténységben, az imádságban maradnak. Az imádkozás azt jelenti, hogy nem zúgolódsz, hanem hálás vagy Istennek. Az imádság kimutatja a partnereddel való kapcsolatodat. Isten szeretete erősíti ezeket a kötéseket, és közös nyelvekhez vezet. „Áldott legyen az Isten, Urunk, Jézus Krisztus Atyja, aki a mennyeiek között Krisztusban minden lelki áldással megáldott minket” (Ef 1:3). Az imáitok jó hatást gyakorolnak a közös nyelvekre és az egységetekre.

Győzd le az ellenségedet

A közös értelem vagy a közös nyelv által legyőzhetitek az ellenségedet. A gonosz csak egy dolgot akar: Hogy a kapcsolatotok tönkremenjen. Hogyan tudjátok ezt megfékezni? A közös nyelv, a közös egység által, hisz ezek segítségével harmóniában maradtok. Ha közös az értékrendetek, a nyelvetek, a szokásaitok, akkor nem fog tudni semmilyen harmadik személy közétek állni, ellenetek fordulni.

A közös nyelv megértésének módjai

Sokszor csak egy-két dologra koncentrálunk, a többit hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Például, mikor a partnered nem hív téged, mert azt szeretné, hogy te keresd őt előbb. Ha valamit együtt csináltok, akkor meg kell értenetek, hogy tényleg együtt csináljátok. Beszélni fogunk a házassági kapcsolatokról, arról, hogy hogyan tudjuk magunkat a közös nyelven kifejezni, és hogyan tudjuk egymást segíteni az érzékeink használatával.

közös nyelvek, házas élet, közös

Hallgatni és beszélni olyan, mint olvasni és írni. Kéz a kézben jár

Hallgatás

Ha hallgatsz és a figyelmedet a partneredre irányítod, akkor ráérezhetsz az ő saját nyelvére. Ha aktívan hallgatsz, és figyelsz a mondandójára, akkor megértheted az ő saját nyelvét és így könnyebben dolgozhattok a közös nyelven. Ha első nap ő hívott téged, akkor a következőn az ő mintájára cselekedj, és te hívd őt.

Beszélgetés

A beszéddel egyértelműen fejlődik a közös nyelvetek. Ne feledjétek, ennek őszintén kell zajlania. Az őszinte modorunk mutatja a hozzáállásunkat, és így a közös nyelvetek sem fog akadályba ütközni.
Remélem, nagyszerű és értékes tudást kaptál ebből a leckéből. Isten áldjon meg mindenkit.